06 52639311 info@janergy.nl

“Chakra’s in balans”

Ben jij opzoek naar verdieping in jezelf?

Wielen van energie

Chakra’s daar heb je vast wel eens van gehoord. Samen met de aura en de meridianen zijn de chakra’s een belangrijk onderdeel van ons energieveld. Er zijn 7 hoofdchakra’s en 21 kleinere chakra’s. Een chakra is een soort trechter van energie met een diameter van ongeveer 15 centimeter die als een wiel van licht draait. De chakra’s wisselen energie uit met het universele energieveld of te wel de bron waar al het leven vandaan komt. De chakra’s doordringen alle lagen van de aura en ze fungeren als geleiders. Kosmische en aarde energie wordt getransporteert naar de meridianen die er weer voor zorgen dat energie kan circuleren door het fysieke lichaam. 

 

Ontwikkelen

Elk van de chakra’s staan in verbinding met de zintuigen. De tastzin staat in verband met het 1e chakra, communicatie staat in verband met het 5e chakra en de emoties met het 2e chakra. De functie van de chakra’s is, om het lichaam te voorzien van levensenergie en hebben grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht. Zoals een kind leert en ontwikkeld, zo is het ook met de ontwikkeling van de chakra’s. We worden geboren met chakra’s die ook nog aan het begin van de ontwikkeling staat. Zie het maar als bloemen die tot bloei komen.

 

Blokkades

Zijn de chakra’s goed ontwikkeld dan vormt dit tot een goed georganiseerd systeem dat de levenskracht zuinig en soepel op koers houdt. Als er iets gebeurt waardoor de levens energiestroom vertraagd wordt, verminderen de chakra’s hun activiteit en vertraagt of stagneert de energie zelfs. 

Negatieve ervaringen in het leven kunnen ervoor zorgen dat de energiestromen geblokkeerd raken en daarmee wordt ook de energiestroom in het chakra geblokkeerd. Een blokkade in het energieveld merken we als eerste op doordat we vermoeid raken. De energie kan niet meer doorstromen en bereikt niet de vitale organen en structuren van ons lichaam. Blijven de blokkades voor langere tijd in het energiesysteem dan zal er op fysiek, mentaal en emotioneel niveau klachten ontstaan. Onze gezondheid en ons welzijn zijn afhankelijk van actieve chakra’s.

Naarmate we het bewustzijn vergroten en ontwikkelen, zullen we onze  gevoeligheden verfijnen. hierdoor laten we oude gestagneerde energie vrij doormiddel van dromen, herinneringen en gevoelens. Hoe meer vrijheid, liefde en schoonheid hoe meer we gezondheid, vreugde en creativiteit zullen ervaren.

 

 

Energiestromen en patronen,

Door deze cursus te doen en te ervaren zal je bewuster worden van je energiepatronen en hoe je ze kunt beïnvloeden. Waarom doe je de dingen die je doet,  wat zorgt ervoor dat je niet vooruit komt en wat maakt dat je onbewust of misschien wel bewust steeds de verkeerde keuzes maakt. Iedereen heeft hier mee te maken, zelfs ik. Het verschil is dat ik mij er bewust van. Hardnekkige onbewuste energiepatronen brengen je niet wat je graag zou willen zien, krijgen of ervaren. Een bekend citaat van Einstein is: als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen. Met deze cursus wordt je bewust van al je (on)bewuste energiepatronen.

Waar bestaat de cursus uit,

In deze cursus “Chakra’s in balans” leer je wat de psychologische en lichamelijke functie is van elk afzonderlijk chakra maar ook hoe chakra’s onderling met elkaar communiceren. Door deze kennis toe te passen op je eigen chakra systeem zal je, je energiestromen en patronen beter leren kennen. Hierdoor wordt je bewuster van wie je bent en kan je gezonde hoge energie keuzes maken waardoor stress of andere gebeurtenissen minder vat op je heeft.  De cursus is gevarieerd en je bent 8 weken intensief met jezelf bezig. In de groep merk je dat je er niet alleen in bent en zal je steun ervaren en je gehoord voelen. De cursus bestaat uit: energetische oefeningen, visualisatie en meditaties waardoor je inzicht krijgt in je eigen chakra systeem. Thuis ga je aan de slag met opdrachten in vorm van creatieve of schrijfoefeningen, meditaties en andere inzicht gevende oefeningen. Je ontvangt 7 edelstenen die bij elk chakra en de oefeningen gebruikt kan worden.

Praktische informatie

8 bijeenkomsten van 2 a 2.5 uur. Inclusief koffie/thee en wat lekkers, persoonlijk notitieboek, huiswerk opdrachten en Chakra edelstenen.

€ 235,00 incl btw. Mag in 2 termijnen betaald worden. 

Waar:  Hogeweg 10 vierpolders

Wanneer: VERVALLEN WEGENS COVID-19

Opgeven: via het onderstaande aanmeldformulier. Let op! maximaal 6 personen. Wees er snel bij want Vol=Vol. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar

Wil je erbij zijn geef je dan op via het onderstaande contactformulier

9 + 10 =