06 52639311 info@janergy.nl

Stress, stress, stress: een kenmerk van onze tijd

Je leven wordt er niet gemakkelijker op. Je moet meedraaien in een razende samenleving. Je baas, de overheid, collega’s: ze stellen steeds hogere eisen. Eisen waaraan je altijd probeert te voldoen. Op den duur raak je uitgeput en energieloos. Je ziet het niet meer zitten en komt in een negatief spiraal terecht. Dagelijkse taken worden steeds zwaarder. Je kunt niet meer omgaan met tegenslagen, kritiek, fouten. Je raakt je veerkracht kwijt. Een ernstige burn-out ligt op de loer. Hoog tijd om er wat aan te doen!

Herken je jezelf?

9
Sta je ’s morgens moe op en heb je geen zin om de dag te beginnen?
9
Ga je tegen je zin naar je werk en hoop je dat je werkdag snel voorbij is?
9
Zit je rond de middag reeds zonder energie?
9
Heb ’s avonds alleen nog maar zin om op de bank te liggen en half slapend televisie te kijken?
9
Geef je, je over aan drink- en eetbuien om je sombere gevoel even te verdringen?
9
Haal je geen voldoening meer uit je hobby’s?
9
Kun je s’ nachts niet goed slapen em moet je soms je toevlucht nemen tot slaappillen?
9
Heb je regelmatig last van fysieke klachten waarvan stress de oorzaak is, bijvoorbeeld hoofdpijn, spierpijn, maagpijn?

Als je de bovenste vragen met JA hebt beantwoord, wordt het hoog tijd om in te grijpen. Ga niet door op de oude voet. Laat mij jou helpen.

Ziek van stress en spanningen

Een burn-out heb ik niet gehad, ik spreek dan ook niet uit eigen ervaring. Maar ik heb wel genoeg spanningen en stress ervaren om te weten hoe mijn lichaam er op reageert. Er zijn genoeg signalen die je lichaam afgeeft maar je hebt het niet in de gaten dat het door spanningen en stress komt. Voor mij is dat ook de voornaamste reden waarom mensen de stress signalen van het lichaam niet zien of herkennen en vaak denken dat het ergens anders aan ligt.

Mijn verhaal

Het was in mijn pubertijd, er gebeurde toen heel veel. Wij woonden op een boederij en gingen verhuizen naar een rijtjes huis. Veel spanningen in het gezin, alle dieren moesten weg en kort daarna gingen we ook nog op vakantie. Niets schokkends zou je zeggen,  maar zo heb ik het niet ervaren. Net voordat we op vakantie gingen werd ik ziek en dat resulteerde in heftige misselijkheid, overgeven en een maag die aanvoelde alsof er een strakke band om heen zat. Het ene onderzoek volgde na het andere en je raad het al, ik mankeerde helemaal niets. Kennelijk zat het tussen mijn oren. Echter zo voelde het niet aan. Deze life events hebben mij zoveel stress bezorgd dat ik hier fysiek ziek van werd. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat de klachten over waren. Hierdoor heb ik  geleerd wat spanningen en stress bij mij veroorzaken waardoor ik de signalen niet meer zal negeren.

Op weg naar  Energie en Vitaliteit

Laat je leven niet door de vingers glippen! Vind je weg terug naar een vitaal leven.

Droom jij er ook niet van om:

9
Vrij te zijn van ongemakken en fysieke klachten
9
Na een goede nachtrust met een gezonde dosis energie de dag te beginnen
9
Voldoening halen uit je werk en de dagelijkse problemen de baas te kunnen
9
Te kunnen ontspannen in je vrije tijd met leuke hobby’s en gezonde lichaamsbeweging
9
Te kunnen steunen op een goede relatie met je partner, vrienden en familieleden
9
Een gezond etenspatroon en leefstijl

Zeg JA tegen jezelf! Laat mij je helpen om weer een vitaal leven te bereiken waarin je bruist van energie!

Waarom kiezen voor energetisch integraal therapie?

Energetisch integraaltherapie is een therapievorm die in principe geschikt is voor iedereen. Heb je klachten op fysiek, emotioneel of op mentaal vlak, loop je op een bepaald moment vast in je leven door een burn-out dan is energetisch integraal therapie wat voor jou.

Veel therapievormen nemen alleen fysieke of mentale klachten als uitganspunt. Bij energetisch integraaltherapie kijken we naar de gehele mens achter de klachten. Het denken, gedrag, emoties en spiritualiteit zijn nauw met elkaar verbonden en kunnen elkaar beïnvloeden. Wanneer er disbalans ontstaat op een bepaald niveau dan heeft dat zijn uitwerking ook op andere niveaus. In de energetisch integraaltherapie worden meerder methoden gebruikt waarbij er op meerdere niveaus healing kan plaatsvinden.

R

NLP

Neuro linguistisch programeren

Voice Dialoque, Focussen

Matrix Methode, ACT

 

R

Hypnotherapie

Regressie therapie

Reïncarnatie therapie

Innerlijk-kind werk

R

Energiewerk

Therapeutic Healing

Acces Barss

Chinese Energetica

R

Orthomoleculaire voedingsadviezen

Energie gevend voedingsplan

Je kunt een burn-out zien als een geschenk. Echter dat voelt  niet zo aan als je midden in een burn-out zit. Lees hieronder de verhalen van de clienten wat zij geleerd hebben van hun burn-out.

Ja, absoluut heb ik er wat van geleerd. Uiteindelijk ben ik er sterker uit gekomen. Ik heb er van geleerd om voor mezelf te kiezen zowel privé als in mijn werk en dat je werkt om te leven en niet leeft om te werken. Ook weet ik nu de symptomen van een dreigende burn-out te herkennen, hoewel ik niet het gevoel heb dat dit me nog eens zal overkomen.
Adri

Het positieve van een burn-out is dat je jezelf op een heel andere manier leert kennen. Door mijn burn-out ben ik wat terughoudender geworden en laat ik mij niet meer gek maken. Uiteraard heb ik het nog wel eens te druk, maar ik heb geleerd om dan juist meer ontspanning op te zoeken. Belangrijk is een goede balans tussen werk en privé. Ook zal je keuzes moeten maken; ga ik voor ambitie of ben ik tevreden met iets minder? Het hardlopen is voor mij, naast mijn gezin, dan ook een heel belangrijk deel van mijn leven. Door te sporten kan ik mijn hoofd “leeg maken” en kan ik mijn batterij goed opladen. Als ik mij alleen op mijn werk zou richten ben ik bang dat ik gevoelig zal zijn voor een volgende burn-out.
Johan

Klinkt misschien gek, het is zeker leerzaam en positiefs geweest. Het was ook een tijd om eens te reflecteren. Zoals ik geleefd en gewerkt heb. Zo kan het niet langer doorgaan er moest iets veranderen. Mijn vrouw en ik maken plannen om iets totaal anders te gaan doen. De plannen zijn nog niet heel concreet op dit moment. Enerzijds omdat het nu niet de beste tijd is voor mij om zware beslissingen te nemen, anderzijds omdat het praktisch gezien de schoorsteen ook moet roken. Ik ben van plan om drie dagen in de week te gaan werken en daarnaast iets heel anders te gaan doen, foto’s te gaan restaureren. Daar kun je zelfs een opleiding voor volgen. Grootste valkuil is natuurlijk dat ik 5 dagen werk in 3 dagen ga proppen. Een ander plan is om helemaal te stoppen met mijn huidige werk en een bed & breakfast te beginnen.
Otto

Ik heb de burn-out ervaren als een diep donker zwart gat. Toen ik hier min of meer uit ben gekomen heb ik geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Meer in het hier en nu zijn. Minder in het hoofd zitten waardoor het denken en gevoel meer in balans is.
Margo

Je bent nooit te oud om te leren. En dat meen ik serieus. Ik bewonder mijn eigen kracht om te veranderen. Ik wil dit NOOIT meer meemaken en de enige oplossing was met mezelf aan de slag. Dat was soms echt niet leuk maar de enige mogelijkheid om hier bovenop te komen.
Brigitte

Wil jij dit ook? uitgerust  wakker worden, genoeg energie om alles in het leven aan te kunnen.

Bekijk dan nu welk traject het beste bij jou past!

Druk, Druk, Druk gebruiker

Ik was een druk gebruiker. Geen tijd……. maar kon niet zonder. Verslaafd als veel verbruiker ging ik er aan ten onder.

High van al die koude drukte hallucineerde ik van geld en groot succes. Van de leugen, dat alles mij lukte, high keek ik neer op de rest.

Te druk met scoren, erbij willen horen. Terwijl ik nog van de overwinning zong, aan ’t eind van mijn ego trip. De burn-out en dip, de zeepbel sprong.

De vraag bij de les naar groot succes is niet: waar gebruik ik het voor of wat heb ik er aan maar wat is waardevol en wat is waan. Wat geef ik door in mijn korte bestaan.

Tekst, Huib van Riet

Speciale trajecten gericht op jouw klachten

Ik heb zorgvuldig 3 pakketten samengesteld waarover je hieronder alles kunt lezen. Wanneer je interesse hebt in de onderstaande trajecten, dan kun je een gratis intakegesprek aanvragen waarin we samen zullen gaan kijken naar welk traject het beste bij jou situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Kom in Balans

Gun je zelf rust, uit rust komt kracht

Voel je, je onrustig en heb je moeite om te ontspannen? Merk je dat je gehaast bent, tekort schiet of dat je van je zelf te veel moet. Kortom innerlijk ben je niet meer in balans. Deze onrust roept weerstand bij je op en je wilt er zo snel mogelijk van af. Samen gaan we die onrust onderzoeken en er mee in gesprek waardoor je minder stress ervaart en weer in balans kan komen.

Voor meer Energie

Dingen die bij je horen kosten geen energie

Je bent overspannen en de energie in je lichaam begint op te raken. Je dagelijkse belastbaarheid neemt af, je krijgt moeite om al je activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Je hebt last van vele fysieke en mentale klachten. Je wordt bewust van een slopend proces van stress. In dit traject gaan we opzoek naar de energie vreters. Door onderzoek, inzicht en toepassing ervan zal je weer energetisch in balans komen.

Op naar Vitaliteit

Je krijgt het leven wat je verdient

Dit is een traject voor echte doorzetters. Je bent overspannen geweest maar je hebt nog niet genoeg geleerd. Alle lichamelijke en psychische symptomen zijn maanden of jaren genegeerd. Lichamelijk en geestelijk ben je uitgeput dan wel opgebrand. Wat nu, je hebt een burn-out. Met dit intensieve traject zullen de klachten op alle niveau’s behandeld worden. Samen werken we toe naar een Vitaal en energierijk leven.

Wanneer je door wilt met de behandelingen of komt voor een andere hulpvraag is het volgende mogelijk:

Losse behandelingen:

Intake gesprek  € 55,00

Losse behandeling   € 79,50

10% Korting bij afname van 5 behandelingen

Voedingsanalyse € 95,50 incl verzuringstest

Energiegevend voedingsplan op maat € 62,50

Access Bars € 67,50 voor 90 minuten

Betalingen van de losse behandelingen kunnen per pin worden voldaan direct na de behandeling. Trajecten kunnen indien gewenst in termijnen worden voldaan. Kijk bij de veelgestelde vragen voor de voorwaarden.

Ervaringen van clienten

Jane ken ik als een warme, vriendelijke, opgewekte en open-minded persoonlijkheid, met veel geduld en een goed luisterend oor. Ze kan ontzettend goed terugkoppelen wat er gezegd wordt. Ik verbaasde mij daar wel eens over tijdens enkele sessies die ik bij haar heb gedaan. De sessie die mij erg is bij gebleven is de visualisatie van mijn eigen energieveld. Op drukke momenten kan ik mij slecht concentreren en focussen. De vele prikkels die binnen komen doen dan geen goed. Jane heeft mij op een visuele manier in te laten zien hoe groot mijn energieveld is. Vervolgens kreeg ik een oefening en werd mijn energieveld opnieuw gemeten, het energieveld om mij heen was aanzienlijk kleiner. Ik ging met oefeningen naar huis en heb hier nog steeds baat bij, waardoor ik mij nu beter kan concentreren en focussen op hetgeen ik doe.
Marjolein

Hoi, Jane is mijn zus en heeft mij behandeld wat best moeilijk is als familie relatie. Het heeft me vooral inzicht gegeven in me zelf wie ik als persoon ben maar ook mijn werk met paarden is hierdoor vooruit gegaan. Jane is heel oprecht en zuiver. Maar ook heel nuchter in de manier hoe ze tegen bepaalde zaken aan kijkt.
Marjolein Currie

Veelgestelde vragen

Wat is NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren)
NLP is een wetenschap die zich bezig houd met de studie van mensen die succesvol zijn. Het succesvol zijn in een relatie, werk, omgaan met gezondheid, persoonlijke groei en bijvoorbeeld sport. Maar ook het omgaan met weerstanden of spreken in het openbaar. Iedereen is ergens wel succesvol in. Echter de vraag is, hoe heb je dat dan gedaan? En hoe doe je datgene wat je doet? Kortom NLP is het bewust maken van onbewuste processen, het leren en toepassen maar vooral ontdekken hoe je de dingen doet zoals je ze doet en hoe je (indien gewenst) het kunt veranderen.
Wat gebeurt er als je in trance bent?
Trance is een zeer natuurlijk gebeuren. Je raakt al in trance al je verdiept bent in een boek of film, dan kom je in een natuurlijke staat van trance. Het is een toestand van verhoogde bewustzijn maar dan naar binnen gericht. Je weet dat je in trance bent en wat je ervaart kan je evalueren. Je bent op een bepaalde manier heel helder. Alles uit je verleden is ergens in je geheugen opgeslagen, alleen je kunt het niet bewust herinneren. Doormiddel van trance kan het herinneringsvermogen worden aangesproken. Alles wat je in het verleden hebt gevoeld, gehoord, gezien en hebt ervaren kan weer opnieuw worden beleefd. Hierdoor krijg je inzicht in het probleem en kan de genezing beginnen en krijg je handvatten om er iets aan te veranderen.
Worden de kosten vergoed?
De kosten worden niet door de ziektekosten verzekering vergoed. Je bent immers ook niet ziek? Daarbij hoeven we geen rekening te houden met allerlei protocollen en wachtlijsten. Kijk eens wat het jou in je leven zou opleveren wanneer je energiek, vrijer en krachtiger bent. Weer weet wat je wilt en bewust innerlijke keuzes kan maken? Je kan wel het traject als aftrekbare kosten indienen bij de belasting dienst. Er is een drempel van € 250,-. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Op de website van de belasting lees je meer over de voorwaarden.
Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de wet op de persoonsregistratie. Ik heb geen gedeeld dossier met zorgverzekeraars, werkgevers of andere instanties.

Kan ik een traject in termijnen betalen?

ja, dat is mogelijk.

1e traject kan in twee termijnen van 114,75. Betaling per pin direct direct na de 1e sessie en 3e sessie per pin

2e traject kan in drie termijnen van 137,70. Betaling per pin directe na de 1e, 3e en 6e sessie.

3e traject kan in 6 termijnen van 134,65. Betaling per pin direct na de 1e, 3e, 5e, 7e, 9e en de laatste betaling op de 11e sessie

 

Heb ik een door verwijzing nodig?
Nee hoor, je hebt geen doorverwijzing nodig. Geen wachtlijsten, geen formulieren. Je mag direct contact met mij opnemen en dan maken we binnen twee weken een afspraak.
Waarom zijn de trajecten goedkoper dan de losse behandelingen?

Ik weet uit ervaring dat de klachten helaas niet zijn verdwenen na 1 of 2 behandelingen. De resultaten zijn zoveel beter wanneer je een van de trajecten doorloopt. Daarvoor krijg je ook een traject korting.

Mijn werk gever wil betalen, kan dat?

Jazeker. Dat gebeurt vaak. De kans dat je werkgever in jou wil investeren is groot. Als je wilt kan ik je werkgever informatie sturen waarin ik uitleg waarom het voor elke werkgever verstandig is om zijn of haar medewerkers hiermee verder te helpen.

Indien gewenst informeer ik je werkgever waar het traject uit zal bestaan.

Kan ik me voorbereiden op het traject
Wanneer je start met een van de trajecten krijg je van te voren een vragenlijst, hierin stel ik een aantal vragen waar je van te voren alvast over na kunt denken. Deze vragenlijst ontvang ik dan graag voor de start van het traject, zodat we direct van start kunnen in de eerste behandeling

Vul het formulier in voor meer info of voor het maken van een afspraak

Misschien twijfel je nog welk traject passend voor jou is, of wil je eerst kennismaken.

Vul dan het formulier in en ik neem binnen 24 uur op werkdagen contact met je op om een kennismakings afspraak te maken.

Telefonisch ben ik minder goed bereikbaar en ik wil jou niet met je vragen laten wachten. Vul je vragen in en ik bel of mail je z.s.m. terug.

Tel: 06-52639311

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Als therapeut in de niet reguliere gezondheidszorg streef ik ernaar om zo goed mogelijke zorg aan te bieden aan mijn clienten. Om deze vorm van zorg met kwalitiet aan te blijven bieden ben ik aangesloten bij de beroepsverreniging het CAT.Lees hier meer over

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling:Lees hier meer over